Business/Economie

Applied Intuition, un start-up American mai puțin cunoscut, a atins statutul de unicorn, fiind evaluat la 1,25 miliarde de dolari,atorită soluției software pentru mașini autonome

Compania a strâns 125 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare din seria C, condusă de investitorii anteriori Lux Capital, Andreessen Horowitz și General Catalyst, relatează Forbes.com.

Fondată în 2017 de Qasar Younis și Peter Ludwig, Applied Intuition se prezintă ca o punte între Silicon Valley și producătorii de automobile tradiționali, oferind soluții sotfware pentru mașini autonome.

În timp ce Uber, Tesla și Waymo dezvoltă vehicule autonome, creșterea Applied Intuition este un memento că există mult mai mult în autonomie decât mașini cu conducere completă. 

Afacerile Applied Intuition au crescut în pandemie

Compania colaborează cu diverse societăți ce folosesc tehnologie avansată și automatizări. Toyota este unul dintre producătorii de automobile care utilizează în prezent Applied Intuition pentru a testa funcțiile de automatizare care intră în producție în produsele sale. Asemeni unor companii de software bazate pe cloud, Applied Intuition spune că vânzările sale au crescut în timpul pandemiei Covid-19.

Applied Intuition intenționează să utilizeze banii din finanțare pentru a se extinde la nivel internațional. Cu birouri în Detroit, München și Tokyo, compania s-a extins recent și la Seoul și Los Angeles.

În timp ce Applied Intuition se va confrunta probabil cu o concurență din ce în ce mai mare din partea furnizorilor mari de software, Younis susține că Google și Tesla trebuie să se îngrijoreze de alte lucruri – perfecționarea completă a sistemelor de auto-conducere și proiectarea și vânzarea de mașini. 

„Încercăm să scoatem tot ce este mai bun din ambele lumi”, spune el.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
en_GBEnglish (UK)
ro_RORomână en_GBEnglish (UK)