News

Valentin Deculescu: Consiliul Județean Călărași nu și-a realizat obligațiile

Valentin Deculescu administratorul public al municipiului Călărași declară partenerul său Consiliul Județean Călărași nu și-a realizat obligațiiile pentru proiectul “Îmbunătățirea navigabiliității pe regiunea transfrontalieră Călărași –Silistra” nedepunând nici pănă acum proiectul tehnic și în acest fel pune în pericol realizarea întregului proiect.

Nelu Bălașa: se apropie campania electorală și a venit vremea să spuneți cetățenilor ce ați făcut în acest mandat.

Valentin Deculescu: Executivul primăriei coordonat de primarul Daniel Drăgulinși-a respectatca în anul 2019 să semneze 16 contracte de finanațare de peste 30 milioane de euro  infrastructură rutieră,mobilitate urbană,clădiri de patrimoniu,eficiență energetică,parcuri, școli,grădinițe,centre comunitare.Acestea sunt fapte ,realizări. Până la sfârșitul anului 2020 vor mai fi semnate contracte de finanațare de 20 milioane de euro parcuri,piste de biciclete,autobuze hibrid,e-tiketing, infocălători  în stațiile de autobuz.

 

Nelu Bălașa:Când vor începe să se miște lucrurile  în aceste proiecte?

Valentin Deculescu: Normele și procedurile de finanțare și implementare ale proiectelor cu finanțare europeană  impun o mai mare atenție și verificare și de aceea perioadele de implemetare sunt mai  mari decât ale celorlalte proiecte. Acest fapt va face ca proiectele semnate în 2019 să începă spre sfârșitul acestui an.Aș sublinia faptul că municipiul Călărași este primul oraș reședință de județ  din Regiunea Sud-Muntenia care a semnat contractele pe Axa  4.1-„Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședinta de judet prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă

 

Nelu Bălașa : Astea sunt realizările,dar  neîmplinirile!!!??? Ce poți să-mi spui de parteneriatele cu consiliul județean și mai ales de așa zisul promenada? …nu se mai aude nimic…

Valentin Deculescu: Municipiul Călărași are parteneriat   cu consiliul  județean pe proiectul Îmbunătățirea navigabiliității pe regiunea transfrontalieră Călărași –Silistra”… nu știu ce este acela promenada…Prin proiect partenerii au  defalcate activitățile și responsabilitățile astfel:

Consiliul județean are responsabilitatea proiectării și obținerii avizelor în valoare de 700.000 euro,iar municipiului Călărași îi revine partea cea mai importantă de 3 000 000 euro să execute digul.

Până la această oră consiliul județean nu a realizat proiectul tehnic și nu a obținut nici avizele pentru ca noi să facem licitația și să începem execuția.

Consiliul județean și-a asumat și sarcina punerii la dispoziție a terenului. Nici acest lucru nu l-a făcut. Proiectul este într-un mare impas…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână