News

Valentin Emanoil: Am adus cu un suflu nou la spitalul județean

Valentin Emanoil este  economist, licențiat în finanțe bănci  și Master  în Management Organizational si al Resurselor Umane.  A fost rând pe rând, casier de bancă,agent fiscal și referent la Directia Generală a Finanțelor Publice Călărași, Ofiter Credite – Consilier Clienti Retail  la BCR, Relationship manager individuals la UniCredit Tiriac Bank, Sucursala Calarasi, Manager Agentie la Banca Transilvania – Agentia Calarasi, Director executiv  la SC Gramfarin SRL – Bucuresti, Director Sucursala Volksbank Romania S.A.Sucursala Calarasi,   Executive Project Manager  și Director comercial  la Agricola SRL Calarasi, Manager la SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ,,Dr. Pompei Samarian” CALARASI

În prezent este Consilier Viceprimar– Inspector de specialitate 1° la Primăria Municipiului Călărași

Cunoscut mai ales din perioada mandatului de manager la Spitalul Județean Vali Emanoil este  subiectul unor fake-news-uri gratuite care vizează discreditarea lui de către indivizi care nu au nici pe departe backgrundul lui educativ și profesional

Pentru acest lucru am prezentat spicuiri din CV  -ul său și mai jos ce a făcut ca manager al Spitalului Judeațean Călărași.

Am adus cu un suflu nou, o diplomație profesională care au stins scandalurile în și din jurul spitalului, a declarat Valentin Emanoil pentru Argument.

Perioada activitati mandatului meu a fost de doi ani. Am venit cu un aport nou, de imbunatatire a activitatii Spitalul Judetean de Urgentă Călărași, furnizează servicii cu prioritate de urgență, pentru 24 de specialități medicale și chirurgicale, adulți și copii, cu o capacitate de 571 de paturi din care 470 sunt paturi finanțate de CAS Călărași. Personalul angajat intre 750 si 780 de persoane.

Nelu Bălașa: Care sunt realizările remarcabile în această perioadă?

Valentin Emanoil:  Desi am fost doar doi ani  în funcție  am avut împreună cu echipa  importante realizări tehnic profesionale,financiare și de personal

* Am finalizat lucrarea de reabilitare, de punerea in functiune si de dotare a Blocului nou Operator cu 7 săli de operație amplasat la etajul IV, corpul A al spitalului, și s-a obținut certificatul de conformitate cu normele de igienă și sănătate publică pentru relocarea sălilor de operație ale secțiilor de chirurgie generală, ortopedie si traumatologie, oftalmologie, chirurgie plastica, ORL si urologie în Blocul nou Operator.

*Pe timpul mandatului, împreună cu echipa mea, am reabilitat și utilat corespunzător standardelor de calitate Blocul Alimentar al Spitalului cu suma de 70.000 Euro, îmbunătățind radical conditiile de lucru și calitatea serviciilor alimentare pentru pacienții spitalului.

*Am făcut demersuri către Ministerul Sănății și am reușit să modificăm structura pe secții a spitalului, acolo unde adresabilitatea era foarte mare: am obtinut majorarea numarului de paturi la Compartimentul Diabet Zaharat, de la 8 la 15 paturi si am amenajat astfel, o aripa destinată special Compartimentului Diabet. Acest lucru a adus spitalului un aport al veniturilor de la CAS Călărași.

*Au fost alocate peste 15 locuinte pentru medicii specialisti prin buna colaborare profesională cu Primarul Municipiului Călărași. Medici care s-au stabilit în Călărași, atrăgând in aceasta perioadă peste 18 medici pe cele 24 de secții și compartimente existente in spital, existând la acea perioadă un deficit major de medici.

*In timpul mandatului meu a fost îmbunătățită situația financiară prin atragerea de resurse mai mari de la CAS Călărași, reducerea arieratelor și ajustarea economică și eficiența a consumului. Astfel, arieratele au fost reduse cu peste 500.000 lei, a fost modificată structura pe secții, îndreptându-ne pe zona de adresabilitate a serviciilor medicale. Am organizat comisii de evaluare pentru a analiza economisirea si ajustarea cheltuielilor ineficiente.

*Deasemenea, in aceasta perioada am obtinut un nou Computer Tomograf (CT) mai performant de la MS si am reabilitat un alt spatiu destinat, conform standardelor de instalare si de desfășurarea activității medicale.

*Am preluat și reabilitat o mare parte a infrastructurii conductelor de apă potabilă și menajere din subsolul spitalului. Am elaborat și depus spre evaluare si aprobare proiectul de anvelopare a spitalului (Cresterea eficientei energetic la corpurile A,B,C si D) vizând reducerea consumului energetic, prin fonduri POR/2017/3/3.1/B/SUERD/1.

*In cei doi ani, am solicitat și am obtinut finanțări de la consilierii județeni pentru dotarea cu echipamente și aparatură nouă medicală pe aproape toate secțiile cu sume de peste 3 mil lei noi.

Nu in ultimul rând, vreau să reiterez ca, pe perioada mandatului meu colaborarea cu personalul medical a fost una de exceptie, primind si la această dată mesaje de apreciere și multumiri.

Am fost preocupat continuu de creșterea calității serviciilor medicale oferite de către Spitalul Jud. de Urgenta dr. Pompei Samarian Calarasi, și am facut eforturi să oferim servicii medicale care să corespundă cerințelor și nevoilor pacienților comunitatii noastre.

 A consemnat

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână