News

Dan Motreanu: Europa are nevoie de o nouă strategie pentru Educația digitală

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) a transmis marți o scrisoare comisarului european pentru Cercetare, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, semnată de 40 de eurodeputați din toate familiile politice, în care a solicitat o nouă strategie privind învățarea online, educația digitală și învățarea la distanță.

“Acest moment de răscruce ne-a arătat cât de dependenți putem deveni de educația online, iar noua strategie trebuie să garanteze că educația digitală este favorabilă incluziunii, abordează diferențe și nu lasă pe nimeni în urmă”, a scris Motreanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, noua strategie europeană trebuie să includă și obiective și criterii de referință pentru statele membre și să prevadă dotarea școlilor, universităților, elevilor, studenților și profesorilor cu echipamentele necesare învățământului de la distanță și crearea infrastructurii necesare acestei tranziții.

Noua strategie “trebuie să abordeze, de asemenea, chestiuni de maximă importanță, precum: siguranța pe internet a minorilor, securitatea datelor și protecția vieții private, aspectele legate de drepturile de autor și combaterea discriminării prin algoritmi”, consideră europarlamentarul.

“Europa are nevoie de o nouă strategie pentru Educația digitală”, a subliniat eurodeputatul Dan Motreanu. Întregul conținut al scrisorii adresate comisarului european pentru Educație, Cercetare și Tineret, Mariya Gabriel, aici

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână