Business/Economie

Iliuță, Grama .. de ce nu micșorați prețul la apă???… așa cum ați invocat că trebuia făcut până ați preluat ECOAQUA!!!???

motto: dacă Neagu Cezar este vinovat în aceiași măsură sunt vinovați Vasile Iliuță și trimisul său la Ecoaqua Eduard Grama  (autointitulatul-autoasumatul- președinte AGA)

Câteva întrebări pentru Iliuță. Grama, PSD  și toți susținătorii  lor referitoare la prețul utilităților:

Iliuță, Grama .. de ce nu micșorați prețul la apă, așa cum ați invocat că trebuia făcut până ați preluat ECOAQUA!!!???

Cum ați promovat creșterea cu peste 300 % ori a prețului la gunoi, domeniul pe care îl controlați, prin oamenii voștri numiți în funcții la Ecomanagement Salubris, beneficiari fiind firme private de salubritate iar în aceiași perioadă v-ați împotrivit unei creșteri de doar 10% la apă, beneficiar fiind un operator public ? A existat vreun interes?

Recunoașteți că societatea este aproape în faliment, dar ce s-ar fi întâmplat dacă nu creștea prețul cu 10% în februarie (lucru care l-ați condamnat public, pentru a câștiga electorat), fapt ce a salvat societatea de la faliment?  Nu cumva acum Ecoaqua era în incapacitate de plată …implicit nu se mai plăteau facturi, salarii,  adică se întrerupea producția și livrarea de apă către cetățeni? Era bună întreruperea apei mai ales acum, în vreme COVID-ului ? Aveți responsabilitate?

Invocați descoperirea unor probleme economice ale operatorului de apă, nu știați de ele de vreme ce Grama este președinte AGA de doi ani, funcție din care a analizat și aprobat situații economice?

Venim cu aceste întrebări în condițiile în care:

Iliuță și Grama discută de doi ani despre prețul la apă practicat de Ecoaqua, că ar fi cam mare .. că trebuie micșorat. Tot ei au blamat creșterea de 10% din luna mai, cu un discurs populist în condițiile în care prețul nu se modiface de doi ani , crescuse de mai multe ori salariul minim iar prețul la energie pe piața liberă se dublase.  

De o lună, conducerea Ecoaqua este asigurată de oamenii lui Iliuță. AGA are o majoritate Iliuță- PSD, Consiliul de Administrație profesionist a fost destituit și a fost numită o listă de apropiați ai acestora, director general Victor Sandu instalat cu uși sparte, numit de aceiași grupare.

Autoriatea de reglementare în domeniu, ANRSC, care avizează creștere, este condusă de omul președintelui PSD Marcel Ciolacu, fostul director al operatorului de apă din Buzău, Ionel Tescaru, deci tot PSD-ul avizează această creștere …

 În loc să își respecte viziunea de scădere a tarifelor, Iliuță, Grama, Sandu se plâng că nu există stabilitate financiară, că operatorul riscă să intre în incapacitate de plată.

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână