Uncategorized

Valentin Barbu –Președintele Consiliului Județean : Clubul Dunărea a devenit o afacere de casă a lui Vasile Iliuță și acoliților săi

Am spus și o voi repeta. Voi susține sportul călărașean(fotbalul) din postura de viitor președinte al Consiliului Judetean Călărași prin asigurarea resurselor necesare dar numai pe baza unor strategii sau fundamentări care vor duce la dezvoltarea fotbalului călărășean.

Timp de 4 ani din postura de vicepreședinte al Consiliului Judetean Călărași nu s-au putut vedea aceste încercari datorită faptului că acest club a devenit o afacere de casă a predecesorului Președinte și a acoliților săi.

Ca orice conducător de instituție publică, pentru a da girul finanțării sportului(fotbalului) trebuie să am o informație vizavi de situația financiară cât și cea sportivă a Clubului.

Nimeni nu a venit la mine să arate planul de viitor, strategii de dezvoltare a fotbalului juvenil călărășean(avem Academie?). Doar din lectura site-ului FRF și a site-ului Ministerului Finanțelor Publice, am constatat restanțe financiare foarte mari către sportivi și angajați(peste 35 de procese toate pierdute) cât un deficit la anul 2019 de peste 30 mld lei vechi. Aceasta fiind o primă constatare.

Consider că atribuirea de noi resurse financiare în acest moment trebuie justificată de conducătorii Clubului.

Aceste litigii cu sportivi, angajați, furnizori , au avut termene de scadență și provin dintr-o perioadă mai veche de un an sau mai mult, presiunea acestor probleme fiind mare se încearcă pasarea responsabilității pe umerii mei și a viitoarei conduceri, eu nefiind în această funcție decizională decât de 2 săptămâni.

Numai la prima vedere constat că în ultimii 3 ani datorită unui management pe care îl consider deocamdată defectuos cu sume exorbitante (peste 7,5 mil. euro) s-a realizat o promovare în Liga1, o retrogradare, nici-un sportiv călărășean promovat și foarte, foarte multe datorii.

Aștept din partea Conducerii Clubului cât mai repede posibil explicații și lămuriri pentru a demonstra iubitorilor fotbalului călărășean eligibilitatea finanțării în continuare.

Voi milita pentru o transparență a cheltuirii banului public în sport așa cum fosta conducere se batea cu pumnul în piept în urmă cu 3-4 ani, lucru care nu s-a vazut nicio clipă creând un mediu opac și aruncând diverse acuze conducerilor precedente perioadei lor.

Tocmai pentru a abate atenția de la jaful banului public ce s-a facut în ultimii 3 ani.

În concluzie ușa mea este deschisă oricând și când voi primi lămuririle necesare voi semna ordinul de finanțare în secunda imediat următoare.

Voi reveni cât mai curând și cu alte aspecte privind situațiile clubului în urma demersurilor pe care le voi face.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână