Politica

Lacheii lui Iliuță împiedică luarea salariilor la D.G.A.S.P.C.-lupii în blană de oaie

motto-întrebare: de ce puterea liberală ține în funcții PSD-iști notorii (care fac politica lui Iliuță) aici este cazul Laurei Munteanu, ca să facă politica guvernului Orban!!!???

Cu un scenariu bine ticluit care începe cu declarația din concediu medical a lui Gheorghe Drăgănică, făcut director, special de Iliuță , ca să-i îndeplinească ordinele în instituția cu cel mai mare buget din consiliul județean.

14 lupi în blană de oaie: lacheii lui Iliuță, consilierii județeni care formează majoritatea așa zis PSD-istă,   de fapt oastea de strînsură a lui Iliuță, împiedică salariații DGASPC  să ia salariile la timp  și funcționarea normală a instituției cu  importante sarcini pentru protecția populației .

Azi  a avut loc ședința extraordinară a consiliului județean, convocată în urma inițiativei lui Iliuță Vasile, care a manevrat majoritate psd-istă, 14 lupi în blană de oaie, lacheii lui, consilierii județeni care formează majoritatea așa zis PSD-istă , de fapt oastea de stînsură(mercenari foști de toate culorile politice) , împiedică funcționarea normală a unei instituții DGASPC și salariații să ia salariile la timp.

 Trei zile la rând , Președintele interimar al consiliului județean Valentin Barbu i-a rugat să se întrunească în ședință extraordinară pentru soluționare unor situații urgente și speciale(vezi lista de proiecte propusă de Barbu) in foto dar ei nu .

 Au venit cu o  contraofensivă, o ședință cu singurul punct al ordinii de zi  convocarea adunării ordinare. Fără nici un fel de rușine și de jenă au pus pe ordinea de zi  convocarea adunării generale pe 18 septembrie cu scopul nemărturisit public și oficial de schimbare a Președintelui interimar Valentin Barbu. 

Vasile Iliuță și lacheii lui (mulți care au ocupat funcții publice la comanda lui Iliuță acum în concediu medical-Eduard Grama,Virgil Diaconu,Gheorghe Drăgănică,Cristi Marin,Roșca Sadra,Vlase și alții)  care se consituie rapid în grup de presiune,amenințare șantaj și abuz pentru destabilizarea instituțiilor publice. Pentru că nu are suficienți oameni în camarila pe care și-a format-o, Vasile Iliuță într-un efort disperat ,de a controla butoanele puterii de stat face politică de gherilă. de destabilizare a instituțiilor publice.

Grav nu este că își atacă adversarii politici , grav este că destabilizează instituții publice fără ca organe abilitate să vegheze la funcționarea statului  să reacționeze. Funcțiile și rolul statului sunt amputate-acum protecția unor categorii defavorizate prin neplata salariilor  către cei care trebui să asigure această funcție.

 Valentin Barbu, calm și echilibrat a încercat în zadar să umble la  coarda umanitară pentru a include pe ordinea de zi  acele proiecte de hotărâri strict necesare și urgente. Învocând chichițe procedurale   majoritate „lupii în blană de oaie” au respins orice propunere amânând plata salariilor pentru angajații DGASPC și decontarea sumelor de la buget în vederea asigurării deplasării elevilor la cursuri .

Consecința: 14 lupi în blană de oaie: lacheii lui Iliuță, consilierii județeni care formează majoritatea așa zis PSD-istă , de fapt oastea de stînsură, împiedică salariații DGASPC  să ia salariile la timp  și funcționarea normală a instituției cu  importante sarcini pentru protecția populației .

Nutu Marcel,

Popescu Haralambie,

Matei Gheorghe,

Manole Sergiu ,

Magearu Anton ,

Samoilă Ion,

Vîrtejanu Liviu,

Gruiță Darie,

Spiridon Marian

Bănățean Ioana,

Nedelcu Vasile,

Pascu Violeta,

Munteanu Cristina Laura

Ana Titu

Valentin Barbu a declarat pentru Argument: Asistăm la un șantaj politic josnic! Ca de fiecare dată, consilierii județeni, majoritatea PSD, au refuzat să voteze, demonstrând că nu le pasă nici de angajații DGASPC, nici de părinți și elevi! Vor capul lui Barbu călcând în picioare drepturile salariaților, ale elevilor și ale părinților! Dumneavoastră, consilieri județeni, aleși de oameni în urmă cu PATRU ani, sunteți ASTĂZI decidenții politici ai cinismului fără margini!

Declarația Prefectului Marian Stoica:

Am participat ca invitat la sedința extraordinară a consiliului judfețan  concvocată de de consilierii județeni.  Fiind sedința extraordinară mă așteptam așa cum prevede și legea se discute și să se adopte măsuri urgente și imediate  de rezolvare a cel puțin două situații urgente și excepționale , anume repartizarea sumelor necesare plății salariilor  cuvenite angajaților  și măsurile de punere  în aplicare a prevederilotr HG 435/2020 privind decontarea sumelor de la buget în vederea asigurării deplasării elevilor la cursuri .

Din păcate graficul priorităților în sala de ședință a fost altul, domnul Brabu președintele de sedință, conducând de altfel intr-un mod echilibrat neprovocator a încercat cu argumente să includă  pe ordinea de zi  cele două situații însă o parte a consilierilor care constituia majoritate a (majoritate psd-istă-nota redacției) nu   a subscris acestei propuneri.

În ceea ce mă priveste sunt de dezamăgit de rezultatul acestei intruniri pentru că sunt cetățeni ai judetului Călărași, salariati și elevi , părinți și copii deopotrivă  care sunt afectați si ale căror probleme puteau fi soluționate. Nu erau de nerezolvat  ba dimpotrivă beneficiau de sustinere legală. Era  însă necesar și un minin necesar efort de voință.

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână