Evenimente

Dragoș Coman: Să ascultăm oamenii! -prezența ministrului secretar de stat și altor factori responsabili în cel mai nevoiaș cartier din Călărași –Oborul Nou

La invitația prof. Rodica Neagu Director Școala Gimnazială Carol , Dragoș Coman ministru secretar de stat la ministerul Tinerului și Sportului  însoțit  Camelia Croitoru Inspector Școlar General,Marius Dumitrescu  Director Direcția Județeană de Tineret și Sport, Alin Ceacărăscu consultant pe problemele romilor la cancelaria Prefectului Județului Călărași

Au participat prof. Petcu Daniela , prof.Vișan Marian, prof. Alexandra Frăsin, prof.înv. primar Denchef Felicia, prof.înv. primar Gina Pațac,prof, Bălașa Nelu,secretar prof.Beji Luca.

Avem datoria să ne ocupăm de educația și viitorul acestor copii. Menirea noastră este să le asigurăm pregătirea pentru viața. Ne preocupăm pentru a asigura condițiile ca școala să functioneze cât mai bine și elevii să fie și să se simtă în siguranță,a declarat prof. Rodica Neagu Director Școala Gimnazială Carol I.

Cu ajutorul guvernului și al primăriei avem toate condițiile materiale asigurate iar profesorii au o preocupare constantă  pentru accesul cât mai facil ,în aceste condiții de pandemie, la educație, la  școală.

Camelia Croitoru,Inspector Școlar General: Inspectoratul Școlar Județean Călărași a început acțiunea de repartizare a celor 4751 de tablete, în valoare de 5541000 RON, prin Programul Național ”Școala de acasă”, conform Hotărârii de Guvern nr. 370/2020.

Pe ângă Programul ”Școala de acasă”, MEC a alocat Inspectoratului Școlar Județean Călărași suma de 2686000 RON pentru achiziția de echipamente IT (780 tablete, 800 laptop, 500 camere web) destinate unităților de învățământ din județul Călărași, prin Programul Național ”Educația în siguranță” conform Hotărârii de Guvern nr. 756/2020. Procesul de licitație este în desfășurare și se va încheia săptămâna viitoare.

În județul Călărași, un număr de 59 corpuri de clădiri au beneficiat de Programul ”Internet în școli”, prin protocolul încheiat între MEC și furnizorii de internet, din care 7 corpuri de clădiri urmează a fi conectate la internet.

 Prin Programele Naționale din educație, Guvernul a reușit să pună bazele unei structuri sănătoase oferind șanse egale tuturor elevilor.

Dragoș Coman:  Am venit să ascultăm oamenii. Există programe guvernamentale  iar autoritățile  se ocupă pentru bunul mers al școlii în cea mai grea periodă a României de după revoluție generată  de pandemie.  Școala Gimnazială Carol I are toate condițiile materiale asigurate pentru desfășurarea online a procesului de învățământ.  Profesorii sunt preocupați , fac vizite elevilor acasa să-i ajute și să îi îndrume. Azi ne-au invitat și pe noi.Cunoșteam realitățile dar cartierul Oborul Nou are nevoie de o atenție constantă și de conlucrare între toți factorii responsabili pentru sprijin.

Pentru  Cartierul Oborul Nou este semnat un contract de finanțare,este vorba de proiectul ”Regenerarea fizică a zonei defavorizate ”Cărămidari” prin dezvoltarea bazei materiale destinate activităților educative, culturale și recreative”, proiect cu o valoare eligibilă totală de 4.578.544 lei (aproximativ 935.000 euro), din care co-finanțarea administrației locale 91.570 lei (18.650 euro).

Proiectul are o durată de implementare de 32 de luni și are ca scopuri:
 Construirea unui corp nou de clădire și dotarea acestuia, în incinta Școlii gimnaziale nr.7, având funcționalitatea unei săli de sport destinată activităților sociale, educative, culturale şi recreative, corp complet finisat, dotat și racordat la utilități, aici fiind inclusă și amenajarea exterioară a spațiului.

Modernizarea străzii Oborului se va face conform studiului de fezabilitate numai după introducerea canalizării cu racordare de pe străzile vecine, lucrare adiacentă proiectului ce va fi executată cu bani din bugetul local. Contractul de execuție pentru canalizare a fost deja semnat, urmând ca lucrările să demareze în cursul acestei luni, fiind deja emis ordinul de începere.

Semnarea acestui contract de finanțare este un lucru foarte important  pentru Școala Gimnazială Carol I și subliniază responsabilitatea sporită a  autorităţilor urbane din municipiul Călărași pentru politica de coeziune și mobilitatea în scop educațional.

Nelu Bălașa

Comandat de: Partidul Național Liberal -Filiala Călărași

Realizat de: OSR – Oameni Și Relații S.R.L.

CUI Mandatar Financiar Coordonator :11200025

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână