Uncategorized

„PMP este cel mai mare partid dintre partidele mici”

„PMP este cel mai mare partid dintre partidele mici”, spune Traian Băsescu, citat de Simona-Maria Vlădica, președintele organizației județene din Călărași. Însă planurile pe care acest partid le are pentru Parlamentul României sunt cu siguranță ambițioase.

Simona-Maria Vlădica deschide lista Partidului Mișcarea Populară pentru locurile din Camera Deputaților, aceasta venind cu planuri în ceea ce privește turismul, transparența în administrație, dezvoltarea județului Călărași prin fonduri europene și nu numai.

Simona-Maria Vlădica propune dezvoltarea agroturismului cu specific rural autohton – prepararea de mâncăruri tradiționale de pește; susține conservarea valorilor tradiționale și promovează meșteșugurile locale; își dorește să dezvolte proiecte de țesătorie tradițională artizanală și, nu în ultimul rând, vrea să redeschidă și să modernizeze porturile Călărași și Oltenița. Aceste lucruri vor crește numărul de turiști și vor ajuta economia locală.

Transparența în administrație este un subiect delicat, dar important, așa că PMP promite că va digitaliza instituțiile publice, iar toate contractele și facturile vor fi făcute publice online. „Doar așa oprim risipa banilor publici!”, spune Simona Vlădica. Tot în acest context, Partidul Mișcarea Populară propune realizarea de referendumuri locale de fiecare dată când o primărie dorește să acceseze un împrumut mai mare de 5% din bugetul comunității.

În ceea ce privește fondurile europene, PMP rămâne la fel de ambițios: susține creșterea potenţialului de consum al economiei româneşti pentru gazele din Marea Neagră, spunând că rețeaua de gaze trebuie extinsă la cel puțin 65% dintre gospodăriile din țară. De asemenea, se dorește repornirea celor cinci combinate petrochimice care au aviz de mediu pentru funcţionare. Până la finalul lui 2027, Partidul Mișcarea Populară, prin intermediul Simonei Vlădica, își propune ca fiecare gospodărie din județ să fie racordată la utilități (gaze, apa si canalizare). Nu în ultimul rând, partidul vrea să îi ajute pe cetățenii care doresc să depună proiecte prin fonduri europene prin servicii gratuite de consultanță, scriere proiecte și implicare în implementarea acestora.

Simona-Maria Vlădica afirmă totodată că locurile de muncă reprezintă o prioritate pentru ea în cazul în care va fi aleasă ca deputat în Parlamentul României.

In acest sens PMP susține dezvoltarea economiei locale prin:

 • investiții pentru relansarea industriei locale și asigurăm locuri de muncă mai bine plătite pentru călărășenii care vor să muncească în acest județ;
 • infrastructură necesară pentru antreprenorii călărășeni care doresc să înceapă o afacere aici, în județ: parc tehnologic în Municipiul Călărași și în Oltenița = locuri de muncă în spații de birouri dotate cu tot ce e nevoie, depozite frigorifice pentru legume și fructe, țesătorii, fabrici de procesare a  diferitelor produse, microfabrici, etc.;
 • revigorarea satelor prin prin crearea unui program ce va facilita concesionarea către cei care doresc să muncească dar nu au pământul necesar, a cel puțin 5 ha de teren.  Terenul poate fi acordat din disponibilul la nivel local al comisiilor de fond funciar ori din disponibilul de la comisia de fond funciar județean;
 • sprijinirea afacerilor locale prin taxe mai mici pentru antreprenorii călărășeni în primii 2 ani; Reducerea taxelor pe muncă, creșterea investițiilor pentru relansarea industriei locale și sprijinirea afacerilor locale, a antreprenorilor români.

Pentru a putea înfăptui aceste lucruri, Simona-Maria Vlădica le cere cetățenilor să o voteze pentru un loc în Camera Deputaților și să voteze Partidul Mișcarea Populară la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

PMP SUSȚINE AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ

 • Atragerea de fonduri europene pentru sistemul național de irigații și pentru construcția de sere, depozite frigorifice pentru depozitarea legumelor, fructelor și a altor produse românești. Furnizarea gratuită a apei timp de 3 ani în zonele afectate de secetă;
 • Decolmatarea canalelor de irigații, repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații şi oferirea gratuită a apei către fermieri;
 • sprijinirea prin granturi şi fiscalitate scăzută a agriculturii ecologice;
 • încurajarea dezvoltării de mici întreprinderi în mediul rural pentru prelucrarea produselor agricole românești;
 • subvenții egale pentru fermierii români și cei din celelalte state membre UE;
 • respectarea producătorilor autohtoni – aceștia trebuie să își vândă marfa în comunitățile din care fac parte, inclusiv prin înființarea de piețe ori reabilitarea celor existente.

PMP SUSȚINE MODERNIZAREA DRUMURILOR DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

 • reabilitarea tuturor drumurilor din județ în timpul mandatului, nu doar înainte de alegeri;
 • Din respect pentru toți oltenițenii care fac naveta zilnic de la Oltenița la București, PMP a depus deja un proiect de lege în Parlamentul României cu privire la construirea drumului expres pe 4 benzi București – Oltenița. Pentru călărășeni PMP a depus  și Drajna Noua-Călărași. Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Transporturilor, iar termenul de execuție va fi de patru ani de la data promulgarii prezentei legi.
 • Din respect pentru toți călărășenii PMP a depus deja un proiect de lege în Parlamentul României cu privire la construirea drumului expres pe 4 benzi între Drajna Nouă și Municipiul Călărași.

“Vă invit pe toți să mai faceți un efort și să ieșiți la vot chiar de Moș Nicolae, pe data de 06 decembrie 2020 și să mă votați pentru a fi Deputatul dumneavoastră în Camera Deputaților din Parlamentul României. Împreună vom reuși să mișcăm România noastră dragă! Împreună vom reuși să mișcăm Călarașiul nostru frumos!

Votați PMP!

Votați MĂRUL!

VOTAȚI Simona-Maria VLĂDICA, Deputat!”

Simona-Maria VLĂDICA, Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Călărași

Comandat de: Partidul Mișcarea Populară-Filiala Călărași

Realizat de: OSR – Oameni Și Relații S.R.L.

CUI Mandatar Financiar Coordonator :11200012

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână