Anunţuri/Comunicate

Medicamentul israelian care vindecă infectia Covid-19 în 5 zile este considerat „o mare descoperire” de către oamenii de știință

Tratamentul experimental cu medicamentul EXO-CD24, dezvoltat de către medicii și cercetătorii din Tel Aviv, a finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice.

Medicamentul din Israel, care învinge boala provocată de coronavirus în mai puțin de o săptămână, este apreciat de către oamenii de știință care l-au numit „o mare descoperire”, potrivit The Telegraph.

Testele preliminare arată că 29 dintre cei 30 de pacienți incluși în studiu, ce se aflau în stare moderată sau gravă și cărora li s-a administrat medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în aproximativ 5 zile.

Substanța EXO-CD24 a fost dezvoltată la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv și a trecut cu succes peste prima fază a studiilor clinice. 29 dintre pacienți au fost externați din spital în 3-5 zile, în timp ce unul singur a rămas internat mai mult până și-a revenit.

Medicamentul trimite o proteină cunoscută sub numele de CD24 către plămâni, care ar ajuta la reechilibrarea sistemului imunitar și la prevenirea reacției sale agresive la virus. Profesorul Nadir Arber a folosit inițial substanța EXO-CD24 sub formă de gaz, pe care o administra o dată la cinci zile, pentru a trata cancerul ovarian.

„Chiar dacă vaccinul anti-Covid își face treaba, într-un fel sau altul, coronavirusul va rămâne printre noi. De aceea am dezvoltat acest medicament ”, a declarat prof. Arber.  Directorul Centrului Medical Ichilov spune că în prima fază a studiului nu a fost utilizat niciun medicament placebo, iar în următoarele faze se vor examina efectele și eficacitatea tratamentului.

forbes.ro

https://www.forbes.ro/
https://www.forbes.ro/
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână