Anunţuri/Comunicate

ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE-începutul anului cavaleresc

Miercuri ,10 februarie 2012 , a avut loc începerea anului cavaleresc,OEVE ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE,legatul București  la  clubul Floreasca din București.A

Cavalerii Vinului din Legatul București al OEVE au sărbătorit începutul Anului Cavaleresc printr-o reuniune camaraderească la Club Floreasca, celebrând valorile prieteniei și ale Vinului Nobil! In honorem Dei et In honorem Vini!

Amfitrionii ceremoniei Dan au fost Eques de Vino Dan-Silviu Boerescu, Legat I București; Eques de Vino Costin Dinu, Legat II București

Vinul  reuniunii de la  Domeniile Ostrov:  Fetească Neagră și Legio

Daniel Zottu- Brand Manager- Export Consultant-Winemaker Consultant-  Sommelier a prezentat  Reserve ,,LEGIO” la creearea căruia a avut o contribuție deosebită:

                              DOMENIILE OSTROV  RESERVE  ,,LEGIO “ 

Vinul Domeniile Ostrov Reserve ,,LEGIO” a fost realizat in memoria si onoarea LEGIUNII  a XI a CLAUDIA PIA FIDELIS , care a fost cantonata dupa anul 104 in castrul roman Durostorum , actuala asezare a Ostrovului si Silistrei ( Bulgaria) .

Acest cupaj  este produs din struguri Cabernet Sauvignon , Feteasca Neagra si Merlot de pe parcele minutios selectate , in care  conditiile pedoclimatice , influenta Dunarii si maiestria oenologului isi pun amprenta in structura si complexitatea  vinului , facandu-l unic in felul sau.

Punand in valoare cu succes cele trei soiuri ,bine structurat ,puternic ,elegant ,il putem caracteriza    printr-o culoare rosie purpurie puternica , olfactiv bine armonizat , arome complexe , bogate ,mure , afine , coacaze,prune bine coapte, condimente , piele , o tenta lemnoasa catifelata. datorita maturarii 6 luni in butoaie de stejar romanesc si 15 luni in sticla.

Senzatia  gustativa ne arata evolutia lui ,  vin sec matur ,cu buchet  complex , bogat  ,nuante  consistente de fructe rosii si  negre ,cu note echilibrate de ciocolata si tutun dar in acelasi timp strapuns de tanini puternici bine structurati , cu un postgust bogat si persistent .

Sublim , intr-o asociere cu preparate din carne rosie maturata la gratar sau carne de vanat la cuptor cu sosuri consistente si condimentate, dar mai ales cu branzeturi fine , puternice, consistente.

consiliaris

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână