Uncategorized

Vasile Aurel,primar Jegălia: Trece Dunărea pe lângă noi, trec banii europeni pe lângă noi, și ne trezim că facem poduri de la Călărași în balta de la Modelu

Este nevoie de o strategie a Consiliului Județean Călrași care să fie produsul unei largi consultări cu edili localităților , a cetățenilor și care să ia în considerare nevoile reale ,resursele și oportunitățilereale

Într-o conferinţă de presă care a avut loc astăzi la sediul PNL Călăraşi, unul dintre cei mai buni primari din județ, Aurel Vasile, edilul comunei Jegălia, a tras un semnal de alarmă vizavi de lipsa de colaborare a Consiliului județean cu unele comune, pe marginea asocierii pentru obținerea de finanțări sau pe teme precum sportul și turismul:

,,La ora actuală lucrăm în trei proiecte, este vorba de un complex sportiv la Gâldău, un complex pescăresc la Iezeru și o stație de compost. Am depus și proiecte pe Anghel Saligny, sunt două proiecte de asfaltare și mai avem un proiect pe CNI pentru reabilitarea centrului SMURD.

Văd în această perioadă foarte multe comune care au proiecte , se dezvoltă, nu stăm în loc din cauza acestei pandemii. Chiar dacă sunt multe critici la adresa Guvernului, în acest moment se lucrează. Mai mult de atât, eu vreau să vorbesc despre județul nostru. Și pe linie sportivă și pe linia turismului.

M-aș fi bucurat dacă strategia de dezvoltare a acestui județ, de care eu vorbesc de foarte mult timp, ar fi o strategie a Consiliului județean care să ne vină foarte mult în ajutor. Și aș vrea să mă explic.

O mare greutate a comunei Jegălia este faptul că noi avem două echipe de fotbal, pentru că tinerii își doresc și e normal, una în Divizia a V-a și una în Divizia a IV-a, avem și secție de lupte. La 4.200 de locuitori, să ai un segment atât de mare sportiv, este foarte greu din bugetul local, în condițiile în care știți Consiliul județean ne-a dat zero fonduri. La Iezeru am un stadion și un mic complex sportiv, frumos aranjat, cu o echipă de fotbal în Divizia a IV-a, la Gâldău unde facem acel complex sportiv, este pentru echipa din localitate și suferim pentru că nu suntem mai mulți ajutați. Nu fac eu calculul celor de la Consiliul județean, dar dacă ofereau o sumă de bani, măcar câte 50.000 de lei pentru aceste echipe cărora li se spune că sunt echipe de tractoriști. Sunt tinerii acestui județ, nu sunt oameni aduși din altă parte și mi se părea corect să se vină cu sume în toate comunele și, acolo unde sunt copii care se evidențiază, să fie cineva care să-i preia la Dunărea, care să formeze echipe, dar să fie cu oameni din județul Călărași, care să ne reprezinte pe noi. Ce am făcut dacă am avut o echipă în Divizia A, cu alde Coco Jambo. Ne-am făcut de râs. Avem echipe de lupte, box, handbal, în comune. Mi-aș fi dorit ca în strategia de Dezvoltare a județului Călărași să fie o oportunitate, poate de acum încolo, pentru ca tineretul acestui județ să se dezvolte și să ne ridicăm și să fim pe imnul național.

O altă propunere din partea mea, și supărare în același timp, are legătură cu strategia de dezvoltare a turismului al acestui județ. M-aș fi bucurat ca în strategia CJ să fie incluse și comunele ale căror primari vor să investească pe malul Dunării sau pe malul Borcei în complexe pescărești să putem aduce turiști. Ce se întâmplă? Eu la ora actuală am un complex pescăresc, nu văd însă ca strategia de dezvoltare a județului să fie atât de amplă încât să vină turiștii la Jegălia, să mănânce o ciorbă de pește, dar 3 zile unde se mai duce turistul. Trebuie să le oferim alternative. Trece Dunărea pe lângă noi, trec banii europeni pe lângă noi, și ne trezim că facem poduri de la Călărași în balta de la Modelu. Să fim serioși. Noi trebuie să facem o strategie, m-aș bucura chiar să vină alături de noi parteneri, chiar și fără bani, în turismul piscicol, Direcția Silvică, Apele Române. Nouă, spre exemplu, ne-au dispărut pescarii, familii de pescari și dacă vor mâine, în pădure să facă o cherhana mică, nu le dau aprobare aceste instituții. Eu asta solicitam când au făcut strategia, să avem parteriate, să ne ajute Consiliul județean doar cu specialiști. Câștigăm de zece ori, tot județul. Nu trag pe nimeni de urechi, însă vom rămâne la același stadiu, dacă nu conlucrăm împreună. Când este vorba de un județ să fim toți o echipă, de la Guvern am avut ajutor, pentru că avem, așa cum ne-am dorit, oameni tineri care văd altfel lucrurile și se zbat pentru ele”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână