Anunţuri/Comunicate

USR Nana critică neregulile existente în desfășurarea concursului pentru funcția de director al școlii din localitate și solicită asigurarea unui cadru corect de evaluare a candidaților


Organizația locală USR Nana, din județul Călărași, trage un semnal de alarmă în privința existenței unor posibile nereguli în desfășurarea concursului pentru funcția de director al școlii din localitate și solicită respectarea tuturor reglementărilor de organizare a acestor concursuri și asigurarea unui cadru corect de evaluare a candidaților.

Singurul dintre candidații la acest concurs care a trecut de proba scrisă, profesorul de matematică Nițu Viforaș Iulian, acuză că a fost respins la proba interviului deoarece unii dintre membrii comisiei ar fi sprijinit-o astfel pe actuala directoare, Enciu Domnica. Deși aceasta nu a trecut proba scrisă a examenului, va rămâne în continuare în funcție în condițiile în care niciun alt candidat nu câștigă concursul.

Profesorul de matematică a contestat nota obținută la interviu și atrage atenția asupra faptului că actuala directoare ar fi implicată, împreună cu unul dintre membrii comisiei, care este și consilier local, într-un proces penal aflat pe rolul Tribunalului Călărași. De asemenea, o altă membră în comisie ar fi soția unei persoane implicate în același dosar penal, deschis pentru constituire de grup infracțional organizat.

Membrii organizației locale USR Nana subliniază nevoia de a restabili un cadru corect pentru desfășurarea acestui concurs și pentru evaluarea candidaților, pe baza respectării reglementărilor în vigoare, dincolo de orice favoritisme.
Ei arată că, sub conducerea actualei directoare, calitatea actului educațional a scăzut foarte mult în școala din localitate, deoarece aceasta a angajat multe cadre didactice necalificate: profesoara de română, profesor suplinitor, predă și fizică, în timp ce fiul profesoarei de română, absolvent de liceu filologic, în vârstă de 19 ani, predă chimie, informatică și geografie.

În grădinița din localitate este în continuare frig, actuala directoare respingând din considerente politice donația a două convectoare pentru încălzirea acesteia. În plus, anumiți angajați ai școlii sunt tratați într-un mod total neprofesionist, fiind amenințați frecvent cu concedierea.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână