Anunţuri/Comunicate

G.A.L. –ul Valea Mostistei –MOMENT DE BILANT

               Anul 2021 a reprezentat pentru G.A.L. –ul Valea Mostistei ,o  noua perioada de  acumulari care au asezat dezvoltarea institutionala a acestuia pe noi  si superioare paliere de expertiza si performanta .Un proces constant de autoevaluare,bazat pe proceduri predefinite ,ne-a permis sa urmarim cu atentie activitatea desfasurata si sa analizam  tot ceea ce se intampla in  interiorul organizatiei,pentru a  mentine dinamica procesului de implementare  in parametri planificati .In contextul in care, prin stabilirea  unor indicatori  de verificare a gradului de realizare a obiectivelor (IVO)propuse pentru acest an (,inca din faza analizei ex-ante ),indicatori SMART,am reusit sa dobandim o metodologie de monitorizare  continua si de evaluare periodica .Aceasta a asigurat  suportul unei analizae performante ,atat a procesului de implementare  a S.D.L,cat si a  rezultatelor proiectelor finantate de GAL.

S-a constatat faptul ca ,interesul beneficiarilor se manifesta in functie de nevoile pe care acestia le intampina in activitatile pe care le desfasoara ,de regula din domeniul agricol ,dar si nonagricol .Exista un numitor comun care s-a facut remarcat in toata aceasta perioada si anume , alocarile bugetare existente care s-au aflat mereu sub nivelul de asteptare si gradul de interes alacestora..Nu vom aborda punctual cu aceasta ocazie numarul de proiecte si sumele angrenate si operationalizate  de G.A.L ,pe tot parcursul acestui an .Acesta este  cu siguranta un aspect foarte important ,dar nu la fel de important ca  dinamica capacitatii institutionale care s-a imbunatatit permanent .Acesta credem ca este capitalul  acumulat care va fundamenta procesul de imbunatatire a activitatilor noastre ,atat cantitativ ,dar mai ales calitativ .

Este nevoie de o mai buna  intelegere a necesitatii imbunatati rapoartelor de parteneriat existente  cu fiecare membru al asociatiei ,mai ales ca ,este specifica abordarii Programului LEADER ,metoda participativa de luare a deciziilor . De jos in sus. G.A.L. Valea Mostistei a reusit sa asigure in aceasta perioada complementaritatea cu multe alte programe si oportunitati de finantare europeana si nu numai ,din cele existente in piata . Umar ,la umar, cu F.L.A.G. –ul Valea Mostistei , in teritorii aproape identice, a fost dobandit un nivel de cooperare si interactiune care a promovat procesul de dezvoltare locala  pe un palier de performanta foarte productiv .Este corect sa recunoastem faptul ca ,nu toate initiativele in acest sens s-au bucurat se succes .

Parteneriatul cu alte entitati atrase in diverse aplicatii depuse ,uneori nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor ,exprienta si reprezentativitatea acestora aflandu-se sub nivelul de asteptare al evaluatorilor si al programelor . Am invatat din greseli si am mers mai departe .  Ciclul de viata al organizatiei noastre este un proces continuu de invatare si acumulari . Din acest punct de vedere  suntem si vom ramane consecventi .

G.A.L. Valea Mostistei

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână