Anunţuri/Comunicate

Elevi și profesori din 25 de scoli din municipiul și județul Călărași sunt așteptați azi, la Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu într-o acțiune menită să facă cunoscută oferta educațională

Elevi și profesori din 25 de scoli din municipiul și județul Călărași sunt așteptați, azi  8  aprilie 2022, la Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu  la Ziua Porților Deschise într-o acțiune menită să facă cunoscută oferta educațională a singurului liceu din  județ care are și o ofertă vocațională, a declarat pof. Rodica Neagu directorul Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu,pentru Argument.

Oferta educațională a liceului nostru creează premisele pentru inovare și creativitate. Elevii și profesorii noștri au pregătit ateliere interactive , worsk-shop-uri, demonstrații și experimente . Viitori  elevi și toți cei care ne vor vizita au posibilitatea să cunoască elevii și profesorii liceului,ideile și impresiile lor, baza tehnico-materială. Vor regăsi aici o nouă viziune ancorată în realitățile prezentului și perspectiva viitorului. Acest eveniment prin amploare și modul in care a fost coneput  este un turningpoint în activitatea liceulu nostru.

Avem șansa unui nou început! O nouă enerigie și noi resurse vom aduce în toate activitățile noastre pentru a aduce școala noastră printre cele prestigioase. Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu  trebuie să devină un liceu de elită cu elevi bine pregătiți pentru viitor, asta este ținta noastră.Avem atuuuri,resurse și oportunități  pe care le vom converti rapid în valoare și prestigiu.

Liceul Pedagogic Stefan Bănulescu singurul liceu vocațional din județul Călărași merită, are nevoie de mai multă atenție și preocupare din partea autorităților. Liceul are filiere educaționale generoase și de perspectivă dar este subfinanțat, a încheiat Neagu Rodica.

I-am cerut 3,4 idei profesorului  Liviu Anghel. Răspunsul  domnului profesor:

In loc de 3-4 idei, am scris 8, dar sunt mult mai multe oportunități pe care noi azi nici nu ni le putem imagina. Iată ideile pe care le-am scris acum:

1 – Liceul Pedagogic ”Ștefan Bănulescu” este singura unitate de învățământ liceeal din Județul Călărași care prin profilurile de artă – Muzică și Arte Vizuale – vine în întâmpinarea tinerilor călărașeni talentați. O institutie similară nu mai există la nivel județean, de aceea sunt necesare eforturi în vederea acreditării acesteia.

2 – Existența profilului vocational la Călărași deschide pentru prima dată noi oportunități in sustinerea culturii călărașene prin resursă umană locală,pregătirea ei pe plan local.

3 – Face posibile inițierea șși existența unor colaborări și parteneriate între liceu și intituțiile locale de cultură, parteneriate care există și functioneazș cu succes în toate structurile locale administrative din țară

4 – Se dezvoltă posibilitatea apariției unor formații artistice profesioniste, formații care nu au existat până la acest moment în judetul nostru decât la nivel de amatori

 5 – Se dezvoltă posibilitatea apariției de expoziții în domeniul desenului, picturii si artelor plastice în integralitatea lor, prin activarea corpului didactic de specialitate și a elevilor călărașeni.

6 – Se completează numărul specialistilor si profesionistilor în domeniul artei și culturii în județul Călărași

 7 – Județul Călărasi poate intră în circuitul cultural național prin elaborarea etapizată a unor activități – concurs și de creativitate la nivel școlar, în parteneriate cu instituții similare din țară si de peste hotare .

8 – Învățământul artistic călărășean, cu profilurile de muzica si arte plastice, la fel ca și celelalte institutii similare din țară, poate prelua in baza unor parteneriate elevi din R. Moldova care doresc să studieze în acest domeniu în România, în limba maternă

vom reveni…

a consemnat Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână