News

Ilie Mihai despre strada Independenței

PRIMĂRIA ORAȘULUI BUDEȘTI, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Puncte de vedere al Primăriei Budești Județul Călărași referitor la informațiile apărute în ziarul Observator de Călărași, nr.4641 din 04.04.2022, cu privire la executarea unor lucrări de întreținere și reparații la str. Independenșei din orașul  Budești.

Primăria Budești, că urmare a numeroaselor sesizări primite din partea locuitorilor orașului Budești a procedat la lucrări de reparații a spațiului public urban (str.Independenței, trotuare, parcare, spații verzi), apreciind că fiind imperativă îmbunătățirea accesibilității generale în aceea zona, creșterea valorii imobiliare a cartierului, creșterea atractivității zonei, îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor,reducerea noxelor și a poluării sonore ,creșterea confortului public din punct de vedere al utilității.

De reținut că timp de 30 de ani ,în  orașul Budești nu s- a realizat nici o investiție majoră aptă să asigure cetățenilor localității o creștere a siguranței, dar și un confort optic pentru cetățeni.

Starea tehnică a trotuarelor situate de-a lungul străzii Independenței prezenta un grad avansat de degradare, fiind eminamente impracticabil în condiții meteo nefavorabile, impunându-se măsuri radicale de reparații(a se vedea planșele foto)…

Contrar afirmațiilor din spațiul public al unor persoane publice, vădit tendențioase și fără suport probator,( persoane care, eminamente, din considerente subiective uzitează nelegal de funcțiile deținute), lucrările de intreținere și reparații ale străzii Independenței din localitatea Budești au drept scop aducerea acostamentului la parametrii tehnici, la circulăție pietonală și trafic auto corespunzător , precum și scurgerea apelor pluviale în condiții cât mai bune.

Până să se execute aceste lucrări de reparații, trotuarul era -destinat- micilor negustori din localitate care depozitau în mod cu totul nelegal, tone de lemne (cartofi și ceapă), material de construcții , blocând  accesul cetățenilor de a circulă pe trotuar aceștia fiind obligați să circule pe carosabil, punându-și viață în pericol.

Precizăm că toate lucrările de reparații au fost supuse analizei unui proiect tehnic de specialitate, fiind obținute în prealabil avizele necesare inclusiv din partea Poliției Române cât și din partea Consiliului Județean Călărași.

În egală măsură , la proiectarea și intervențiile asupra acestei străzi s-a ținut seama de categoria funcțională acesteia , de traficul rutier și nu în ultimul rând de siguranța cetățenilor localității , precum și de siguranță circulației cu preponderență de normele tehnice în vigoare.

Pe de altă parte rezultatele anterioare fiind candidaturile Primarului actual al localității Budești, nu au nici o legătură cu alegațiile Domnului Coarna D. , privind reabilitarea străzii Independenței, chestiune care ține de zona politică nicidecum de eficienta activității Primăriei ori a Primarului actual.

Încercarea de imixtiune politică în activitatea Primăriei nu aduce un beneficiu real orașului Budești dimpotrivă poate genera efecte negative asupra localității și așa ignorată de 30 de ani de cei care aveau obligația morală de a contribui pozitiv la dezvoltarea acesteai. Este de notorietate că dl.Ilie Mihai este o persoană comunicativă  nefiind necesară dezbaterea în manieră agresivă a unui subiect care are componente tehnice nicidecum politicianiste.

Mai departe considerăm că aserțiunile domnului Coarnă D, reprezintă un fenomen clasic de distragere a atenției opiniei publice de la problemele reale ale localității Budești.

Acest domn încearcă să creeze impresia că strada Independenței este cea mai importantă problema cu care se confruntă orașul Budești, iar denigrarea imaginii primarului actual din perspectiva domniei sale de politician (mai nou propus pentru excludere din partidul din care face parte )ar avea prioritate în față problemelor de ordin social și economic actuale .

Facem precizarea că sactiunea primită de la Consiliul Județean Călărași (această fiind autoritatea administrației publice locale a județului Călărași care a avizat în prealabil proiectul de reparații al străzii Independenței)este supus controlulul de legalitate al instanteide a judecă competențe sens în care la acest moment orice afirmație venită din partea unor persoane cu interese locale fără a fi susținută de un material probator reprezintaun veritabil abuz urmând că unitatea administrativ teritorială Budești să procedeze la măsurile legale impuse .

Așadar, apreciem că informațiile privind presupusele nereguli antamate de dl.Coarna D. sunt false, denigratoare sens în care respingem ferm toate acuzațiile referitoare la realizarea acestor lucrări în condițiile legii în care procedura de achiziție și ulterior de execuție au respectat legislația în materie.

Cu deferență,

Primarul Orașului Budești

Ilie Mihai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână