Anunţuri/Comunicate

Alin Drăgulin: De ce vă este teamă de dezbateri, de opinii?

Decizii importante pentru comunitate, cum ar fi aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Călărași sau contractarea împrumutului de 60 milioane lei, au fost luate în Consiliul Local, printr-un simplu mesaj pe telefon, fără prezentări, susțineri, dezbateri.

Consilierii locali liberali, prin vocea liderului de grup, domnul Viorel IVANCIU, au cerut încetarea acestei practici abuzive și revenirea la modul LEGAL, NORMAL și RESPONSABIL de desfășurare a ședințelor de consiliu local, cu prezența fizică a consilierilor care au fost aleși de cetățeni.

”Convocarea acestor ședințe extraordinare sau de îndată, în special, atunci când trebuie să dezbatem proiecte extrem de importante pentru comunitate, cum sunt cele care privesc rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și contractarea de împrumuturi în numele cetățenilor, proiecte care ar trebui dezbătute în plen și asumate cu responsabilitate.

Pe lângă faptul că se face tot posibilul să se ocolească prevederile legale ale Codului administrativ, convocarea ședințelor de consiliu local în format electronic, în afara stării de alertă, nu este legală și nici morală, dar mai ales să nu se țină cont de poziția celor 10 consilieri locali ai opoziției votați de mii de călărășeni.

Această poziție a fost exprimată de nenumărate ori, iar consilierii au dreptul pe care îl conferă statutul de aleși locali, acela de a ne spune opiniile, de a aduce îmbunătățiri proiectelor de hotărâri ale căror efecte ne vizează pe toți

.De ce vă este teamă de dezbateri, de opinii, care pot fi contrare propunerilor executivului? Vă solicităm să încetați această practică pe care ați ridicat-o la rang de politică locală, de a ne convoca online și să desfășurăm ședințele consiliului local, așa cum prevede legea, în plen, față în față, pentru a ne face treaba pentru care ne-au mandatat călărășenii.”#EchipaLiberala

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână