Anunţuri/Comunicate

gusturile îndoielnice și incompetența lu dulce domină spațiul public

din ciclul monumentele neputinței:

O politică neghioabă și   profund dăunătoare:primăria Călărași taie pomii crescuți în zeci de ani să facă loc parcărilor. Un copac crește in zeci de ani pe cand un loc de parcare se face și într-o zi. Nu criticăm această politică de dragul criticii și nici pentru că neapărat  o face  și dulce.  Această politică prin ea însăși este dăunătoare și antieuropeană.

 Directivele europene prevăd protecția mediului și spații prietenoase pentru oameni,restrângerea spațiilor alocate pentru mașini și mărirea spațiului alocat oamenilor și mediului .

În ceea ce privește mobilitatea urbană la fel Directivele europene prevăd restrângerea spațiului  alocat mașinilor și  extinderea spațiului alocat formelor alternative de transport:   biciclete,trotinete,hoverboard-uri ,  aplicațiile de ridesharing, carpooling.

 Primăria Călărași face tocmai invers  extinde spațiul alocat mașinilor și ne sufocă cu aglomerația și poluarea.

Pentru dulce  este important carosabilul,urgența numărul unu!

Două străzi a atacat primăria   în ultimul timp , spun primăria pentru că vinovat nu este dulce ,vinovați sunt dulce și „echipa” lui.

Amândouă denumite pompos proiecte au deficiențe majore și  vor produce disconfort și neajunsuri:

*sunt făcute prin finanțare din împrumuturi și nu prin fonduri europene-proiectele finanțate prin fonduri europene au o anumită rigoare,trebuie să îndeplinească anumite condiții , sunt încredințate prin metode competitive și transparente  și sunt controlate…dulce nu poate!

*proiectele sunt  uzate moral adică într-o  accepțiune de acum câteva zeci de ani…într-o concepția a trecutului și nu ținând cont de exigențele viitorului

*nu respectă tendințele lumii civilizate și directivele europene  se taie copacii și se face loc parcărilor

*nu sunt prevăzute cu piste pentru transport alternativ biciclete, trotinete, hoverboard-uri , aplicatiile de ridesharing, carpooling..

*nu sunt făcute cu grijă pentru cetățenii și mediu.

*l a ambele, trotuarele sunt lăsate la urmă prioritate având mașinile-În toată lumea civilizată se acordă o atenție sporită trotuarelor,pietonilor  în detrimentul mașinilor,peste tot în lume prioritățilee sunt oamenii și mediu, pentru drăgulin carosabilul….

Esste importantă infrastructura dar nu orice fel de infrastructură..Acum se vorbește de infrastructurra inteligentă…dulce are? știe?

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână