Anunţuri/Comunicate

CALENDARUL ESTIMATIV DE LANSARE A SESIUILOR DE DEPUNERE ,UN INSTRUMENT DE ANIMARE A TERITORIULUI G.A.L .

CALENDARUL    ESTIMATIV DE LANSARE A SESIUILOR DE DEPUNERE ,UN INSTRUMENT DE ANIMARE A TERITORIULUI G.A.L .

                      Animarea permanenta a teritoriilor G.A.L.  -urilor este o procedura determinanta pentru intreg parcursul   procesului de implementare a Programului LEADER.

In acest sens ,intreg esafodajul constiuit  trebuie sa se bucure de flexibilitatea necesara adaptarii acestuia la schimbarile  pe care evolutia  faptelor in piata dezvoltarii locale  le genereaza .

Exista o metodologie de baza, care a fost validata  de minister impreuna alocarea resurselor materiale adecvate . Incadrarea stricta in aceasta procedura s-a dovedit insa a fi insuficienta, daca ne raportam  in acest sens  la dinamica  locala a fenomenelor economice si sociale.

Pentru G.A.L.ul Valea Mostistei  interesul de a intretine si de a  alimenta un flux continu de informatii , de furnizare a notatilor si a cunostiintelor,  constituie o preocupare constanta care si-a dovedit eficienta in timp.Potentialii beneficiari au fost si sunt incurajati sa adreseze ,folosind mijloace diverse de comunicare ,G.A.L.ului solicitari de furnizare de clarificari informatii consiliere ,evaluari.etc.

In acest spitit ,de curand, ultimele resurse financiare existente ,pentru anul acesta ,au fost operationalizate, fiind lansate trei masuri dupa cum urmeaza-

M.3.-Sprijin pentru investitii in activitati neagricole si dezvoltare rurala a Microregiunii Valea Mostistei.

M4.-Investitii in exploatatii agricole .

M8.-Dezvoltare locala la scara mica

Suma alocata per total depaseste cu putin  300 de mii de EU,fiind rezervate fiecarei masuri aproximativ 100 mi  EU.

Aceasta este o modalitate  prin care  sunt stabiliti si indicatorii cantitativi de monitorizare si evaluare a activitatilor si in acelasi timp a rezultatelor .

Ca procedura, acest calendar este tiparit si distribuit pentru afisare in fiecare localitate care face parte din G.A.L.ul Valea Mostistei,documentul fiind plasat in locul de maxima vizibilitate ,panoul de afisaj al fiecarei primarii.

La solicitare el poate fi furnizat fiecarui factor interesat ,fizic, sau prin accesarea site-

lui.

G.A.L. Valea Mostistei                                                                    

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână