Anunţuri/Comunicate

Expoziție a elevilor de la clasele de arte ale Liceului Pedagogic ˶Ștefan Bănulescu”

În spațiul expozițional al Bibliotecii Județene din Călărași s-a deschis expoziția de artă plastic a elevilor de la clasele de arte ale Liceului Pedagogic ˶Ștefan Bănulescu” din Călărași.

 Lucrările expuse fac parte din munca de atelier, din învățarea gramaticii limbajului vizual din programa școlară. Sunt expuse desene în creion, cărbune, tempera pe hârtie și pe pânză, fiind studii de desen și culoare, care alătură partea de picturalitate cu grafica și decorativul .

Pentru expoziție s-a făcut o selecție, care să facă simeza atrăgătoare prin peisaje, naturi statice, portrete, compoziții libere, atrăgând atenția și lucrările care să reprezentinte spiritul iernii.

Autorii expoziției sunt elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XII-a, profesori Soare Ioan Silviu și Ana Amelia Dincă. Acești tineri urmează profilul de arte plastice din pasiune, unii fiind foarte talentați, alții având dorința de a descoperi noi orizonturi ale frumosului.

 La finalul fiecărei etape mai importante de lucru, tinerii ucenici expun în spații publice, fie la Bibliotecii Județenă sau la Muzeul Dunării de Jos, instituții care promovează tinerele talente. Liceul Pedagogic ˶Ștefan Bănulescu” așteaptă în fiecare an la acest profil vocațional, pe toți cei care finalizează studiile gimnaziale și au înclinații artistice.

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână