Uncategorized

Virgil Dumbravă: grama este un golan impertinent, grobian și agresiv care pune în pericol grav facturile cetățenilor și indicatorii economic-finaciari ai Ecoaqua

nouă consilieri  județeni  reclamă abuzurile  Ecoaqua într-un document exploziv de o gravitate deosebită!!!

Falsificarea citirii contoarelor  de scară este o infracțiune gravă mi-a spus Virgil Dumbravă.  Aceasta este o infracțiune făcută intenționat și are o miză polititică. Miza politică este creearea unei aparențe favorabile activității lui grama pentru a-i crea un avantaj electoral și de imagine în perspective bătăliilor din interiorul PSD pentru candidatura la primărie și ulterior în  alegerile locale din 2005.

Falsificare citirii indexurilor contoarelor de scară e o bombă cu ceas atât pentru cetățeni cât și pentru Ecoaqua. Falsificarea citirii indexurilor contoarelor  de apă și eliminarea coeficientului de repartiție  înseamnă escamotarea realității  pierderilor,  excamotarea incompetenței lui grama și a   celor  care-i execută ordinele.

Măsluirea coeficientului de repartiție este făcută cu bună știință și pentru a mistifica o realitate care nu le este favorabilă:

Sunt 1000 de plângeri ale cetățenilor pentru încadrarea forțată și abuzivă  a consumului la paușal pentru cetățeni care au contori.

Ecoaqua are 56 % pierderi și prețul apei este in jur de 8 ron/mc  indicători care l-ar zbura din scaunul  de director pe oricine l-ar ocupa.

Însă Iliuță îl vrea  pe grama candidat la primăria Călărași. Pentru  acest lucru este ținut în funcție cu concursul  lui dulce(între noi fie vorba dulce își dă cu stângul în dreptul) a consilierilor județeni obedienți

iliuță împreună cu dulce ca reprezentanși ai CJ și primăriei au majoritatea în adunarea general a Ecoaqua.Ei l-au numit,susțin politica și-l mențin în funcție pe grama în ciuda nenumăratelor eșecuri și a contestării de către cetățeni.

eduard grama un individ care  sfidează legea ,cetățenii și bunul simț!  Aceasta este situația într-un județ unde se aplică „legea lor”  și nu legea…un arogant care se crede deasupra legii și care are în PSD Călărași un grup organizat care-l  asmute la sfidarea legii și a comunității…

grama se ocupă de orice  la Ecoaquqa: organizează competiții de fotbal, înființeză platforme educaționale și participă împreună cu iliuță la acțiuni propagandistice pe care le finanțează din banii Ecoaqua de comun acord.

grama cu acordul lui iliuță și al acoliților lor căpușează de resurse în interes propriu pentru promovare și deșănțată propagadă  demagogică.

Nouă consilieri județeni au făcut o interpelare /adresă cătreConsiliul Judeșean Călărași,ADI Ecoaqua Călărași si Ecoaqua al cărui conținut îl prezentăm mai jos și de mult timp nu au  primit răspuns de la nimeni.

Este adevărat că  nu au încunoștiințat și parchetul.Falsul și uzul de fals sunt infracțiuni.Este treaba procurorilor să stabilească adevărul. In plus răspundere au si membrii consiliului de administrație  și adunarea generală în fruntr cu iliuță și dulce…

Dumbravă  Virgil  Marian

Meseșanu Răzvan Ilie

Giurcan Amalia Elena

Cojocea Marian

Pușcașu Ioan

Poapa Valentin

Eremia Cristian Robert

Gheorghe Toma

Petcu Angelica

Către,

Consiliul Județean Călărași ADI ECOAQUA Călărași ECOAQUA SA Călărași

Subiect: Eliminarea coeficientului de repartiție ECOAQUA SA

Având      în     vedere      informațiile      apărute      în     spațiul      public privind         eliminarea coeficientului de repartiție facturat de ECOAQUA SA în baza HCL 30/2010

și

a modului de calcul al acestuia:

“Diferența dintre cantitatea de apă înregistrată de contorul montat pe branșamentul condominiului și cantitatea de apă rezultată prin însumarea cantităților de apă înregistrată de contoarele din apartamente și cea stabilită în sistem paușal pentru apartamentele necontorizate, se repartizează pe fiecare apartament proporțional cu cantitatea de apă consumată

conform Cap.5 Art.10 lit.c din contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare – publicat la adresa https://ecoaqua.ro/portal- calarasi/uploads/2020/02/contract-furnizare-COLECTIV-CALOLT-apt-bloc-fara-asociatii.pdf,

în calitate membru al Consiliului Județean Călărași și implicit de reprezentat al acționariatului ECOAQUA SA Călărași vă solicit formularea unor răspunsuri de către Operatorul Regional cu privire la următoarele aspecte sesizate:

  1. Un coeficient de repartiție este 0 dacă, pentru o scară de bloc, consumul de apă înregistrat de contorul de branșament este egal cu suma consumurilor din apartamente (contorizate sau necontorizate)

*

Care este baza legală a eliminării coeficientului de repartiție – deoarece din punct de vedere tehnic este practic imposibil ca, începând cu dată arbitrară, toate scările de bloc din municipiul Călărași să aibă coeficient de repartiție 0 ?

  • Eliminarea artificială și abuzivă a unei diferențe pozitive între consumul contorului de scară și suma consumurilor din apartamente generează prejudicii ECOAQUA SA prin nefacturare;

Eliminarea artificială și abuzivă a unei diferențe negative între consumul contorului de scară și suma consumurilor din apartamente generează prejudicii clienților Operatorului Regional

prin neemiterea unor facturi negative acestora;

Având în vedere că scopul unanim fiind o facturare corectă și legală atât din punct de vedere al Operatorului Regional cât și al cetățenilor care au calitatea de clienți ai Operatorului Regional,

vă solicit să transmiteți procedura de facturare prin care diferența dintre consumul contorului de scară și suma consumurilor din apartamente se anulează și implicit coeficientul de repartiție devine 0.

  • Analizând punctual facturile emise de ECOAQUA SA pentru blocul H20 scara A am sesizat că soluția tehnică aleasă a constat în modificarea abuzivă a indexurilor contorului de scară în plus sau în minus așa încât diferența dintre consumul contorului de scară și suma consumurilor din apartamente să fie 0.

Data factura            Index1                 Index2                   Cant              Perioada de facturare

31.01.2023 9412.00 9512.00 100.00 13.12.2022-11.01.2023
28.02.2023 9497.06 9614.00 116.94 12.01.2023-13.02.2023
31.01.2023 9580.34 9688.00 107.66 14.02.2023-10.03.2023

Condiția minimală formală, valabilă pentru orice operator de utilități publice de buna credință, nerespectată de ECOAQUA SA, este preluarea indexului facturat (index2) din factura anterioară în factura curentă (index1) pentru perioade de facturare consecutive cronologic.

Pentru a evita orice suspiciune legată de existența unei posibile erori umane apărute în cazul blocului H20 scara A vă solicit să transmiteți istoricul de facturare pentru scările de bloc din aceeași zonă de facturare cu blocul H20, scara A și datele de facturare 31.01.2023, 28.02.2023, 31.03.2023, conform machetei:

Bloc/Scara 31.01.2023 28.02.2023 31.03.2023
Index1 Index2 Index1 Index2 Index1 Index2
H20/A 9412.00 9512.00 9497.06 9614.00 9580.34 9688.00
             
             

Zona de facturare solicitată, este publicată la adresa https://ecoaqua.ro/februarie-2023-programare-citiri-contoare-in-apartamentele- din-municipiul-calarasi/

și este anexată prezentei.

  • Decizia ECOAQUA SA se aplica la nivelul întregului Operator ?

Decizia de eliminare a coeficientului de repartiție se aplică în mod identic și Sucursalei Oltenița – unde nu există Asociații de Proprietari ?

Care este impactul adoptării deciziei eliminare a coeficientului de repartiție în cazul Sucursalei Urziceni și Sucursalei Călărași (4) – unde există Asociații de Proprietari ?

*

În urma eliminării grosolane a coeficientului de repartiție, clienții Sucursalei Călărași care NU sunt organizați în Asociații de Proprietari sunt facturați conform contorilor din apartamente în timp ce clienții organizați în Asociații de Proprietari (Sucursala Urziceni și în parte Sucursala Călărași) sunt facturați conform contorilor de scară.

*

În plus, această decizie va duce le desființarea asociațiilor de proprietari existente contrar prevederilor legale existente de organizare a proprietarilor care locuiesc în condominii în asociații de proprietari.

…Solicitam raspunsul  la aceste intrebari ,deoarece exista suspiciunea

rezonabila :

– ca nu se anuleaza coeficientul de repartitie ci se modifica abuziv

Indexurile(citirea) contoarelor de scara si se aduc prejudicii atat cetatenilor

Municipiului Calarasi cat si Operatorului regional ECOAQUA SA.

– deciziile de trecere la pausal sunt abuzive si nelegale tinand cont de

Conform regulamentului Serviciului de Alimentare cu apa si canalizare din

Municipiul Calarasi si al Contractului colectiv de furnizare prestare a

serviciului de alimentare cu apa si canalizare nu se poate transforma un

apartament contorizat (cand exista contor montat in’conditii legale) intr-un

apartament necontorizat. Cand sunt suspiciuni asupra repartitoarelor  de

apartament ce se incadreaza in forma si continutul Regulamentului si a

Contractului cadru ,se poate estima un consum prin index,iar revenirea la

normal se face tot prin’indexul repartitorului.

Taxarea la pausal se face ocolo unde nu exista contoare(repartitoare montate

Iegal) in apartamente.

ei sunt membri consiliului de administrație al Ecoaqua:

Bogdan-Gabriel Petcu-Presedinte Consiliul de administratie

 Mariana Dumitrescu  -Membru Consiliul de administratie       

 Adrian Podocea         -Membru Consiliul de administratie      

 Cristian Mariteanu     -Membru Consiliul de administratie      

 Ioan-Nicolae Bara      -Membru Consiliul de administratie      

 Cristian Anton            -Membru Consiliul de administratie 

ce hram poartă ,cine i-a numit ce fac și care-i  răspunderea lor!!!??? 

Nelu Bălașa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
ro_RORomână
en_GBEnglish (UK) ro_RORomână