News

Nicu Dumitru,subprefect al județului Călărași: Misiunea noastră este să susținem democrația prin colaborarea cu instituțiile Uniunii Europene pentru a crea o administrație mai eficientă, mai responsabilă, mai transparentă și mai etică.

 

Nicu Dumitru este licențiat in științe juridice. Are un masterat în Managementul Securităţii şi Sănătăţii În Muncă

Nicu Dumitru a a fost inspector şef adjunct SSM în cadrul ITM Călăraşi începând din 2012 și până în prezent. A fost viceprimar al comunei Alexandru Odobescu (2004 – 2008) iar după parlamentarele din 2008 a devenit consilier al deputatului Dan Motreanu.

Nicu Dumitru : Le voi cere funcționarilor publici din județul Călărași să nu facă toate eforturile ca să spună că nu se poate ci să facă toate eforturile ca să se poată.

Avem obligația legală să fim integri,dedicați și umani într-o administrație europeană deschisă și eficientă, a declarat subprefectul județului Călărași-Nicu Dumitru pentru Argument

Funcţionarul public trebuie să apere şi să respecte demnitatea beneficiarilor serviciului public, să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială sau privată a acestora. Cinci principii angajament, integritate, obiectivitate, respect și transparență. Cinci principii trebuie să ne guverneze activitatea: angajament, integritate, obiectivitate, respect și transparență.

 

Detaliez pe scurt aceste exigențe:

1. Angajamentul față de statul român,  Uniunea Europeană și cetățenii acesteia

Funcționarii publici trebuie să fie conștienți că instituțiile Uniunii există pentru a servi intereselor Uniunii și ale cetățenilor în atingerea obiectivelor tratatelor.

2. Integritate

Funcționarii trebuie să fie ghidați de un simț al corectitudinii și trebuie să se comporte în toate cazurile într-un mod care ar putea fi supus celui mai amănunțit control public. Această obligație nu este considerată ca fiind îndeplinită doar acționând în spiritul legii.

3. Obiectivitate

Funcționarii publici trebuie să fie imparțiali, deschiși față de nou, să țină seama de probe și să fie dispuși să asculte puncte de vedere diferite. Aceștia trebuie să fie capabili să recunoască și să remedieze greșelile.

4. Respect față de ceilalți

Funcționarii publici trebuie să aibă un comportament respectuos între ei și față de cetățeni. Ei trebuie să fie politicoși, dispuși să ajute, rapizi și cooperanți.

5. Transparență

Funcționarii publici trebuie să fie dispuși să-și explice activitățile și să prezinte motivele acțiunilor lor.

 

Vom  înfătui și vom mai vorbi despre aceste principia,a încheiat Nicu Dumitru în prima sa intervenție public,pentru Argument.

 

Nelu Bălașa

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai cautate

To Top
en_GBEnglish (UK)
ro_RORomână en_GBEnglish (UK)